10 wordpress plugins til hjemmesider du ikke kan leve uden

Skær din wordpress hjemmeside ind til benet.

Rigtig mange har wordpress hjemmeside som er bygget op på plugin efter plugins, og det resultere i en langsom hjemmeside, som ofte ikke kan opdateres uden nedbrud. Som du enten selv skal løse eller bruge penge på at få løst.

Her jeg har samlet en liste over de 10 primære plugins jeg benytter på mine hjemmesider. Alle er det vi kalder aktivt udviklende plugins dvs. at de bliver fejlrettet/opdateret og har en stor brugerbase. 

Mindsk antallet af plugins og få en hurtigere og mere stabil hjemmeside

Elementor wordpress builder

1. Elementor website builder

Elementor er en af de førende hjemmesidebyggere til WordPress, den gør det muligt for mig at spare tid, når jeg bygger hjemmesider. Og give mine kunder mulighed for enkelt og overskueligt at kunne redigere i deres indhold, uden stor teknisk erfaring.

2. Elementor Pro

Giver adgang til udvidede funktioner i Elementor.

Sikkerhed

3. iThemes Security

Øg sikkerheden på din hjemmeside for at undgå hackere.

Nøglefunktioner
 1. Skjul admin, login og registrer siden
  Første skridt til en sikker side
 2. Scan hjemmeside for filændringer
 3. Beskyt siden mod brute-force attacks
 4. 2 faktor godkendelse på login (2FA)
  Giver brugere mulighed for at oprette 2 faktor godkende til login
 5. Krav til passwords
  Tvinger dine brugere til at benytte et sikkert password
 6. Bloker brugere
  Spær brugeres adgang til siden, hvis de gentagende gange forsøger at komme ind i admin
 7. Gennemtving SSL
  Alle links på siden tvinges til at benytte sikker SSL protokol

Hent iThemes Security her

Hastighedsoptimering

4. Autoptimize

Autoptimize gør det virkelig nemt at optimere dit websted. Det kan samle, formindske og cache scripts og typografier, injicere CSS i sidehovedet som standard, men kan også inline kritisk CSS og udskyde den samlede samlede CSS, flytte og udskyde scripts til sidefoden og minimere HTML. Du kan optimere og lade-indlæse billeder (med understøttelse af WebP- og AVIF-formater), optimere Google-skrifttyper, asynkronisere ikke-aggregeret JavaScript, fjerne WordPress-kerne-emoji-cruft og mere.

Skal bruges sammen med et cache plugin, for at få det bedste ud af det.

Yderligere kan være en fordel at koble det sammen med et CDN netværk, til hurtigere loadtider på optimerede filer. 

Hent autoptimize her

5. Async Javescript

Fjern gengivelsesblokerende Javascript i indhold over skillelinjen med Async Javascript.

Gengivelsesblokerende Javascript forhindrer indhold over skillelinjen på din side i at blive gengivet, indtil javascriptet er afsluttet. Dette kan påvirke din sidehastighed og i sidste ende din placering i søgemaskinerne. Det kan også påvirke din brugers oplevelse.

Husk at teste din hjemmesides funktionalitet, når du forsøger at optimere javascripts.

Hent Async Javascript her

6. LiteSpeed Cache

LiteSpeed Cache til WordPress (LSCWP) er et alt-i-et webstedsaccelerationsplugin, der understøtter på en eksklusiv cache på serverniveau og en samling af optimeringsfunktioner.

Hent Litespeed Cache her

Er der ikke litespeed installeret på server niveau, kan du i stedet WP Fastest CacheW3 Total Cache eller WP Super Cache

Få det bedste ud Cache plugins

Det kan næsten altid betale sig at koble ens hjemmeside op med et CDN netværk. Her fordeler du dine filer ud på flere server. 

Jeg bruger Bunny.net som CDN udbyder, og køber data samlet til alle mine sider.

SEO opsætning og optimering

7. Rank Math SEO

SEO er måske den bedste og mest konsekvente kilde til trafik til ens hjemmeside, men den er ikke uden dens særheder. Den konstante proces med at optimere dine indlæg kan nogle gange tage mere tid end faktisk at skrive indholdet. Hvis du altid føler, at du kan gøre mere på SEO-fronten til din hjemmeside, men ikke har tiden, så er Rank Math SEO, hvad du leder efter.

Dens række af intelligente funktioner bringer de bedste SEO-funktioner i dine hænder, som tidligere var uden for rækkevidde. De smarte automatiseringsfunktioner giver dig kraften fra et helt SEO-team med blot et par klik. Et gennemtænkt design med  kraftfulde funktioner.

Hent Rank Math SEO her

8. Site kit by google

Site Kit er det officielle WordPress-plugin fra Google til indsigt i, hvordan folk finder og bruger dit websted. Site Kit er en one-stop-løsning til at implementere, administrere og få indsigt fra vigtige Google-værktøjer for at gøre webstedet succesfuldt på nettet. Det giver autoritativ, ajourført indsigt fra flere Google-produkter direkte på WordPress-Kontrolpanelet for nem adgang, alt sammen gratis.

Hent Site Kit by Google her

WordPress modernisering og oprydning

9. Uipress

Opdatere udseendet af det udslidte wordpress admin site, og giver mine klienter en oplevelse af et nyt og smart adminmiljø. Jeg bruger gratis udgaven og har valgt pro features fra, så disse er skjult.

Hen UiPress her

10. Hide admin menu

Gemmer unødvendige menupunkter i adminsiden på bruger niveau. Jeg bruger det til at simplificere wordpress adminsiden for mine klienter, og samtidig sikre mig at de ikke har adgang til at ændre i de tekniske indstillinger.

Pluginnet bliver desværre ikke aktivt udviklet længere, men jeg tester løbende dets funktionalitet på mine sider. Og overvejer at skifte til en løsning uden brug af plugin.

Hent Hide admin menu her

Konklusion

Ved et minimalt brug af plugins oplever jeg, at wordpress hjemmeside er hurtigere for besøgende, og fungere mere stabilt sammen med opdateringer. 

Book et møde

Skal du have hjælp

Få et hurtigt og uforpligtende opkald

Vil du ringes op?